Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vicepreședintele ANRP, demis de Ludovic Orban. Selavărdeanu, urmărită penal de DNA

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 25 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a demis-o din funcția de vicepreședinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), pe Claudiţa Selavărdeanu urmărită penal de DNA, potrivit unei decizii publicate, marți, în Ajunul Crăciunului, în Monitorul Oficial. 

Ludovic Orban a eliberat-o din funcţia de vicepreşedinte al ANRP pe Claudiţa Selavărdeanu. Aceasta  a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în urmă cu cinci zile.

Claudiţa Selavărdeanu este acuzată de procurorii DNA că le-a permis unor persoane accesul la niște informaţii care nu erau destinate publicităţii.

„Procurorii din cadrul DNA – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de două persoane, în legătură cu accesul la informaţii nedestinate publicităţii menite să permită obţinerea de foloase necuvenite în dosare de despăgubire de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, fapte presupus a fi săvârşite în perioada iunie-decembrie 2019, respectiv Selavărdeanu Claudiţa, vicepreşedinte al ANRP, pentru săvârşirea infracţiunii de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (36 acte materiale) şi o persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale de consultanţă din Piteşti specializată în soluţionarea dosarelor de retrocedare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (36 acte materiale)”, se arată într-un comunicat al DNA.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/vicepresedintele-anrp-demis-de-ludovic-orban-selavardeanu-urmarita-penal-de-dna/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *