Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Olguța Vasilescu a început la Craiova montarea instalațiilor de Crăciun

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2024

Cu toate că până la Crăciun mai sunt aproape 3 luni, primarul municipiului Craiova, Lia Orguța Vasilescu, a anunțat începerea lucrărilor de amplasare a instalațiilor pentru Târgul de Crăciun.

„De săptămâna viitoare începem montarea instalațiilor pentru Târgul de Crăciun, fiindcă vrem să avem timpul necesar pentru a pune în operă mai multe povești care să vă bucure anul acesta. Din 15 noiembrie, pe cerul Craiovei va putea fi văzută sania trasă de reni cu Moș Crăciun care va veni personal să vadă cel mai frumos târg de sărbători din România. În satul lui sunt pregătite multe atracții: colace pe gheață, roller coaster, căsuțe cu bunătăți și suveniruri, carusele, instalații care vă taie respirația. În Piața Frații Buzești puteți asista la scena nașterii Domnului, la Doljeana vă întâmpină decorurile din Star Wars, iar în Piața Mihai Viteazul puteți vedea dansând Frumoasa și Bestia, fiind prima oară în România când personajele capătă viață cu ajutorul luminilor și inteligenței artificiale. Satul Bellei este plin de trandafiri, iar prințul transformat în Bestie poate fi văzut în balconul palatului, păzit de lupi albi, înfricoșători. Pe patinoar va trona bolul de sticlă în care se află trandafirul care se scutură. Sfeșnice, ceasuri, dulapuri vorbitoare completează unul dintre cele mai frumoase decoruri care au putut fi văzute, într-o explozie de lumină și culoare. Rezervați-vă locuri din timp! Agențiile de turism din Bulgaria au început să facă deja rezervări! În imaginile de mai jos aveți câteva proiecte ale instalațiilor create special pentru Craiova. Sperăm să vă convingă să ne fiți oaspeți!”, a anunțat Lia Orguța Vasilescu.

Aproape 30.000 de euro pentru un premiu fără valoare

Potrivit Gazetei de Sud, Primăria Craiova va plăti şi în acest an o taxă către European Best Destinations, pentru a fi inclus în clasamentele internaționale de specialitate ale site-ului cu același nume. Cuantumul taxei este de 29.690 euro şi va fi plătită în două tranşe. Suma va acoperi promovarea turistică a Craiovei pentru Târgul de Crăciun din acest an.

European Best Destinations propune Primăriei Craiova promovarea orașului și a obiectivelor sale cultural-turistice în programul propriu de promovare și posibilitatea de a participa la competiția din 2024 dedicată celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, unde își exprimă votul turiști din toată lumea, beneficiind, astfel, de creșterea vizibilității municipiului la nivel internațional. Taxa de participare solicitată către municipiul Craiova, pentru participarea la competiție și pentru promovare la nivel internațional, prin intermediul platformei European Best Destinations, prin modalități specifice, care garantează performanța, este de 29.690 euro, care va fi achitată în lei, la cursul valutar al băncii din data efectuării plății. Prin această modalitate, European Best Destinations estimează că orașul Craiova va beneficia, per total, de o promovare la nivel național și internațional care ar costa, individual, peste 1.6 milioane euro”, se arată în referatul de necesitate al proiectului de hotărâre privind taxa de includere a Municipiului Craiova în competiții și campanii internaționale organizate de European Best Destinations.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW