Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea: Propunerea PSD de premier, Alexandru Rafila, se bucură de o largă susținere populară

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2020

Gabriela Firea susține că un Guvern de Uniune Națională condus de Alexandru Rafila ar fi soluția rezonabilă pentru evitarea unei crize politice și economice în anul următor. Fostul primar al Capitalei anunță că reprezentantul României la OMS este susținut de aproximativ 60% dintre cetățenii cu drept de vot, fără a oferi, în schimb, detalii suplimentare despre sondajul citat.

Guvernul de Uniunea Națională condus de Alexandru Rafila este soluția rezonabilă pentru ieșirea din pandemie și pentru evitarea unei crize politice și economice în anul următor. Orice altă formulă de guvernare nu ar fi funcțională și a genera probleme politice ce s-ar suprapune pe criza sanitară și cea economică. Propunerea PSD de premier, în persoana doctorului Alexandru Rafila, se bucură de o largă susținere populară”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Firea susține că 55% dintre românii cu drept de vot l-ar vota pe Alexandru Rafila pentru funcția de prim-ministru, fără a oferi alte detalii despre sondajul pe care îl citează.

Aproape 60% dintre cetățenii cu drept de vot consideră că propunerea PSD este bună sau foarte bună, mai ales în actualul context economic în care e nevoie de un premier care să știe cum să combată pandemia. Dacă ar putea vota pentru funcția de prim-ministru, 55% dintre români ar vota în favoarea propunerii PSD pentru această poziție”, a adăugat fostul edil.

Viitorul senator de București din partea PSD susține că o guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR ar fi reeditarea Guvernării CDR.

Târguielile pe funcțiile de ministru care au avut loc în ultimele zile între PNL și USR-PLUS au arătat cât de catastrofală ar fi o guvernarea formată dintre aceste două partide și UDMR. Nici măcar nu au ajuns la putere și deja se ceartă pentru funcții. Au lipsit cu desăvârșire discuțiile despre soluțiile sau principiile despre de guvernare. Practic s-ar reedita Guvernarea CDR care a fost măcinată de certurile nesfârșite dintre partidele care formau coaliția de guvernare, în timp ce economia se prăbușea, iar cetățenii își pierdeau locurile de muncă și puterea de cumpărare”, a precizat Firea.
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW