Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis trimite o delegație la Chișinău

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2019 Etichete: , ,

Klaus Iohannis trimite o delegație la Chișinău în contextul crizei politice din Republica Moldova.

Consilierul Prezindențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, va conduce o vizită de lucru la Chișinău. Delegația României se va întâlniri cu forțele parlamentare și politice implicate în criza din Republica Moldova pentru a discuta despre contextul politic al crizei.

Din echipa trimisă de Klaus Iohannis în Republica Moldova mai fac parte și și Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

Cu acest prilej, România, ca partener strategic al Republicii Moldova, face iarăși apel la calm, reținere, dialog și la soluționarea crizei pe cale pașnică.

“România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră necesară o soluționare cât mai rapidă a crizei pe cale pașnică, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum și cu opțiunile exprimate prin vot de cetățeni la alegerile parlamentare din februarie 2019”, conform Administrației Prezidențiale.

sursa foto: Inquam/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW