Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O procuroare din Oravița, dată în judecată pentru diurna primită în weekend și în concediu/ A pierdut în primă instanță

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Otilia Iolanda Isac, a fost dată în judecată de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS)  pentru diurna pe care a primit-o în perioada 2014-2017 pe când era detașată drept consilier juridic la ANRSPS.

Mai exact, Otilia Isac (fostă Micloșină) a fost detașată în anul 2014 de la Ministerul Public la Ministerul Afacerilor Interne, unde a ocupat postul de consilier juridic, în cadrul ANRSPS. Fiindcă a fost detașată să lucreze în alt oraș decât cel în care are domiciliul, procurorul a  încasat o diurnă de 115.645 lei de la instituția respectivă.

În urma unei adrese a Parchetului General, din care reieșea că diurna se plătește doar pentru zilele lucrate efectiv, nu și pentru zilele de weekend sau concediu, ANRSPS a ajuns la concluzia că i-a plătit procurorului Otiliei Isac cu 32.734 mai mult decât i se cuvenea, astfel, i-a cerut acestuia să restituie suma respectivă, conform expressdebanat.ro.

Fiindcă a refuzat să dea banii înapoi, Otilia Isac (Micloșină) a fost dată în judecată de ANRSPS și a pierdut procesul în primă instanță.

„Se constată că reclamanta a încasat cu titlul de diurnă, pentru perioada 07.12.2015 – 19.05.2017, suma de 115.645 lei, iar diurna pentru zilele de prezență la programul de lucru în aceeași perioadă trebuia să fie în cuantum de numai 82.911 lei, instanța va respinge susținerea intimatei în sensul că suma încasată cu titlul de diurnă a fost mult mai mică decât cea menționată prin cererea introductivă. (…) Instanța va obliga intimata la plata sumei de 32.734 lei, sumă acordată de instituția reclamantă și dovedită cu înscrisurile emise de către contabilitatea proprie și necontestate de către intimată”, se arată în sentința Tribunalului Caraș-Severin.

Decizia nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *