Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Anibiotice Iași reia de urgență producția a două medicamente folosite în tratamentul împotriva coronavirusului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Compania Antibiotice a anunțat că va relua de urgență producţia de Paracetamol şi Novocalmin, două medicamente folosite în tratamentul împotriva coronavirusului.

Paracetamolul şi Novolcaminul sunt incluse în schema de tratament pentru infecţia cu COVID19.

Medicamentele vor fi livrate către farmaciile şi spitalele din România până la sfârşitul lunii aprilie.

„Antibiotice Iaşi a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgenţă, în contextul în care atât Paracetamolul, cât şi Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament în UE, ca primă opţiune la iniţierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecţia cu COVID 19”, a anunţat compania, printr-un comunicat de presă.

Ioan Nanii, directorul general Antibiotice Iaşi, spune că decizia de a reintroduce aceste medicamente în fabricaţie a fost luată din solidaritate.

„Suntem permanent vigilenţi la nevoile pacienţilor şi medicilor români şi ne adaptăm planurile de producţie pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piaţă. (…) Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul şi Novocalminul® în fabricaţie a fost luată pentru că suntem şi vom rămâne solidari faţă de sistemul medical românesc, faţă de toţi pacienţii români”, a declarat directorul general Antibiotice Iaşi, Ioan Nanii.

sursa foto: The Conversation

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com