Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O persoană a fost reținută după ce a încercat să mituiască un polițist de la IPJ Mureș

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 martie 2024

Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, în colaborare cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au demascat o tentativă de mită în cadrul unui proces penal desfășurat la IPJ Mureș – Serviciul Investigații Criminale.

În urma unei sesizări din partea unui agent de poliție, acesta a adus la cunoștința S.J.A. Mureș că o persoană, aflată în calitate de inculpat într-un dosar penal în curs de investigație, i-a propus mită pentru a influența rezultatul anchetei. Informația a fost transmisă procurorului de caz, declanșând o operațiune sub acoperire.

Agentul de poliție, în calitate de martor cooperant, a primit suma de 1.400 de lei de la inculpat, în încercarea de a determina polițistul să influențeze dosarul în favoarea acestuia. Într-un episod ulterior, mituitorul a contactat din nou agentul, oferindu-i suplimentar 300 de euro pentru a obține sprijinul ilegal în procesul penal.

Ofițerii au prins în act mituitorul în timp ce îi oferea suma de 300 de euro agentului de poliție. Procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind cercetat sub acuzația de dare de mită. Azi, se preconizează prezentarea sa în fața Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii