Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


O nouă știre falsă propagată pe rețelele sociale din Rusia, dezmințită de Ministerul Apărării

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 18 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Ministerul Apărării a transmis marți, 18 octombrie, că pe canalele Telegram afiliate propagandei ruse a apărut o știre falsă prin care este prezentată o coloană de vehicule militare ale Armatei Române și despre care se afirmă că s-ar deplasa înspre Republica Moldova.

Reprezentanții Ministerului Apărării arată că, de fapt, în imagini apare o coloană de tehnică militară a Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași, care se întoarce de la exercițiul multinațional ,,ZIMBRUL 22”, desfășurat în perioada 3-12 octombrie în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, județul Galați.

După finalizarea exercițiului, militarii, echipamentele și tehnica militară participante s-au întors către garnizoanele de reședință fie pe calea ferată, fie prin deplasări pe căile rutiere. Coloana din imaginile video a fost îmbarcată pe platformele de tren în gara din localitatea Șendreni, județul Galați, România, și s-au deplasat către Iași”, arată reprezentanții MApN.

Și Ministerul Apărării din Republica Moldova a transmis că informația este falsă, iar secvențele video nu au legătură cu exercițiul multinațional ICET 2022, organizat în țara vecină.

CITEȘTE ȘI: Propaganda rusă susține că Maia Sandu ar pregăti mobilizarea în R.Moldova. Autoritățile de la Chișinău resping informațiile

Comentarii