Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


O candidată comunistă la președinția Franței l-a comparat pe Zelenski cu Putin și dă vină pentru război pe „imperialismul occidental”

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 martie 2022

Într-un miting electoral desfășurat miercuri, 17 martie, la Marseille, candidata din partea partidului comunist „Lupta Muncitorilor” la președinția Franței, Nathalie Arthaud, a făcut mai multe afirmații ce sprijină narațiunile justificative ale Federației Ruse pentru invazia în Ucraina.

Arthaud a reluat vechea teză falsă, utilizată și de Kremlin, cum că acțiunile agresive ale Federației Ruse ar reprezenta un răspuns la expansiunea NATO, scăpând însă din vedere că Alianța are exclusiv scop defensiv.

„Dacă aș fi președinte, nu aș fi la putere, muncitorii ar fi. Ei s-ar baza pe aspirațiile de pace ale muncitorilor din Rusia. Aș face apel la popoarele frățești din Rusia și Ucraina. În acest război, există demersul lui Vladimir Putin, dar și voința expansionistă, imperialistă occidentală, care a determinat NATO să-și apropie bazele militare (n.r. – de Federația Rusă), a afirmat Nathalie Arthaud, citată în ediția tipărită de joi, 17 martie, a cotidianului La Provence.

Totodată, cu mânie proletară, Nathalie Arthaud, a susținut că singura diferență dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin ar fi legată de mijloacele celor doi, ignorând asasinatele, abuzurile și nu în ultimul rând agresiunea militară din Ucraina, ordonată de liderul de la Kremlin, din cauza mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața, iar alte câteva milioane și-au părăsit țara natală.

„Macron (n.r. – Emmanuel Macron) și Biden (n.r. – Joseph Biden) își împing pionii. Să ne unim, proletari din toate țările, împotriva acestor conducători și oligarhi. Putin, la fel ca Zelenski, care este lăudat pentru că tabăra imperialistă a pariat pe el, își bate joc de poporul lui. Nu au aceleași mijloace, dar sunt identici. Ei reprezintă aceeași tabără a capitalismului mondial, iar oamenii lor trăiesc într-o sărăcie extremă”, a mai spus Nathalie Arthaud, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Le Monde

Comentarii


  • Hi there, just became alert to your blog through
    Google, and found that it’s truly informative.
    I am gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.
    Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

    Also visit my blog post Gianpaolo

  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/o-candidata-comunista-la-presedintia-frantei-l-a-comparat-pe-zelenski-cu-putin-si-da-vina-pentru-razboi-pe-imperialismul-occidental/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/o-candidata-comunista-la-presedintia-frantei-l-a-comparat-pe-zelenski-cu-putin-si-da-vina-pentru-razboi-pe-imperialismul-occidental/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *