Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației: Școlile vor rămâne închise până după Paște

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 martie 2020 Etichete: ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, duminică seara, faptul că școlile vor rămâne încise până după Paște. Aceasta a precizat că  „în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”.

Având în vedere că Paștele ortodox este pe 19 aprilie, școlile vor rămâne închise cel puțin până pe 21 aprilie.

”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru Hotnews.

S-a instituit starea de urgență în România

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să decreteze stare de urgență începând de luni, 15 martie.

„Astăzi, Guvernul a fost votat, învestit și a depus jurământul în condiții foarte speciale din cauza epidemiei. Felicitări noului Guvern. Le doresc mult succes. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlament. S-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros să constat că majoritatea a înțeles importanța acestui moment și nevoia unei acțiuni unitare pentru România. Prima prioritate pentru noul Guvern este continuarea luptei împotriva epidemiei de coronavirus.

Acum, cu toate forțele, vom continua această luptă. Noul guvern și cu mine ne vom dedica toate energiile pentru a gestiona eficient această criză. Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în așa fel încât să prindă. Pentru a face posibilă această luptă, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare. Va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei.

Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară.

Această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus„, a spus Klaus Iohannis.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *