Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O asociație de procurori cere PSD să spună dacă doi magistrați ai CSM au legătură cu partidul / Reacția judecătoarelor/ Ce spune Marcel Ciolacu

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 23 martie 2021

Asociația „Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” cere PSD să comunice dacă judecătoarele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Evelina Oprina și Gabriela Baltag, au legătură cu partidul. 

Vă solicităm să ne comunicați dacă doamnele judecător Gabriela Baltag și Evelina Oprina sunt membri ai Partidului Social Democrat, dacă acestea au achitat cotizația la zi, dacă au făcut donații formațiunii politice ori au primit donații din partea acesteia, dacă au întâlniri frecvente cu persoane din conducerea partidului în vederea stabilirii strategiei de comunicare publică”, este solicitarea asociației.

Asociația de procurori susține că informațiile solicitate ar fi necesare pentru a înțelege dacă e vorba de „o perpetuă coincidență sau de un real devotament în preluarea mesajelor PSD în alocuțiunile publice”.

Reacția judecătoarelor

Contactată de MainNews.ro, judecătoarea Gabriela Baltag a calificat solicitarea Asociației „Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” drept o „metodă de denigrare stalinistă”.

Cei care au formulat solicitarea nu aduc elemente noi! Au rămas în urmă cu mai bine de jumătate de secol. Eu nu comentez gesturi și atitudini incalificabile pentru oricine, dar mai ales pentru un magistrat ( dacă această solicitare este cu adevărat opera unui magistrat). Demersul meu și al doamnei judecător Evelina Oprina, anume scrisoarea publică expediată ieri fiecărui deputat și senator, privind proiectul de act normativ de desființare SIIJ a stârnit foarte mult interes pozitiv, sens în care și răutățile unor personaje pot căpăta dimensiuni pe măsură”, a declarat judecătoarea CSM Gabriela Baltag, pentru MainNews.ro.

Judecătoarea Evelina Oprina, în schimb, susține că astfel de solicitări ar putea fi adresate în privința oricărui magistrat.

Mă gândesc că solicitări similare au fost adresate și în privința magistraților care împărtășesc o viziune diferită pe tema SIIJ, precum și celor care își reevaluează opțiunile. În rest, maniera în care fiecare își exercită libertatea de exprimare și dreptul de petiționare îi aparține, iar verificarea măsurii în care obligația de rezervă este păstrată de către un magistrat revine Inspecției Judiciare”, este reacția judecătoarei Evelina Oprina, pentru MainNews.ro.

Evelina Oprina și Gabriela Baltag nu au răspuns punctual acuzațiilor aduse de Asociația „Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor”, respectiv dacă au făcut donații către PSD, dacă au primit donații din partea partidului sau dacă au participat la întâlniri cu conducerea formațiunii.

Contactat de Main News, liderul PSD, Marcel Ciolacu a spus: „Nu le cunosc pe cele două doamne”.

Avand in vedere pozitiile publice ale unor reprezentanti CSM, AMASP a solicitat comunicarea unor informatii publice de…

Publicată de AMASP pe Marţi, 23 martie 2021

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW