Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Novak Djokovic, interzis în Australia. Scandalul s-a mutat în instanță / Tatăl jucătorului: Este un Spartacus al noii lumi

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2022

Autoritățile din Australia nu i-au permis celui mai bun jucător de tenis din lume, Novak Djokovic, să intre în țară, după ce s-au confruntat cu un val de critici legate de excepția de la vaccinarea anti-COVID, pe care jucătorul a primit-o pentru a participa la Australian Open, relatează Reuters.

Novak Djokovic a adus, de-a lungul pandemiei de COVID-19, o serie de critici cu privire la vaccinarea obligatorie și a refuzat de multe ori să ofere detalii despre situația sa medicală.

Marți, tenismenul a precizat că ar fi primit o excepție medicală pentru a putea participa la Australian Open, doar că acest lucru a atras furia australienilor de rând, care s-au vaccinat în proporție de 91%, după lungi perioade petrecute în lockdown.

Deși Guvernul i-a interzis să intre în țară și i-a anulat viza, avocații jucătorului au reușit să îl plaseze pe Djokovic în carantină într-un hotel din Melbourne până luni, când va contesta decizia autorităților în instanță.

Nu există excepții, regulile sunt reguli. Vom continua să luăm deciziile corecte când vine vorba de securitatea granițelor Australiei și relația țării cu pandemia de COVID-19”, a spus premierul australian Scott Morrison, în cadrul unei declarații de presă.

Deși Australia este cunoscută pentru politica strictă de a combate pandemia de COVID-19, iar ediția de anul trecut a Australian Open nu a fost ferită de tensiuni de acest tip, scandalul legat de Novak Djokovic are implicații inclusiv la nivel diplomatic.

Președintele Serbiei a ieșit public și a precizat că cel mai bun sportiv al țării este agresat de către autoritățile australiene.

Toată Serbia este alături de el și facem tot ce se poate pentru ca agresiunile îndreptate împotriva celui mai bun jucător de tenis din lume să înceteze”, a scris Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, pe Twitter.

Acuzațiile au fost respinse de Guvernul australian, iar premierul Morrison a precizat că este vorba doar de un caz individual și că Djokovic nu se încadrează în nicio categorie prevăzută de lege pentru a fi exceptat de la vaccinare.

Srdjan Djokovic, tatăl jucătorului, a vorbit în mass-media din Rusia despre situația lui Novak, precizând că este revoltat de tratamentul pe care îl primește fiul său în Australia.

Adevărul este ca apa și apa își croiește singură drumul. Novak este un Spartacu al noii lumi și nu va tolera nedreptatea, colonialismul și ipocrizia”, a spus Srdjan Djokovic, citat de Guardian.

Sursă foto: Hotnews

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *