Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Noul ministru al Finanțelor, atac la adresa lui Nicușor Dan: Banii de la buget vin, dar trebuie folosiți. Nu vrem să ajungem în acțiuni de control

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 noiembrie 2021

Noul ministru al Finanțelor, propus de PSD, Adrian Câciu, a lansat mai multe atacuri la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan, în contextul în care Primăria Capitalei a cerut fonduri de la Guvern pentru a trece peste criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze.

Primăria Capitalei are bani. Un primar gospodar putea să mute, prin Hotărârea Consiliului General, pe baza rectificărilor bugetare și interne, să rezolve probleme. Noi avem cum să alocăm acești bani, dar va trebui să avem o discuție foarte corectă și foarte aplicată cu domnul Nicușor Dan”, a declarat Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern de vineri.

Noul ministru de Finanțe a precizat că discuția ar urma să aibă loc după mini-vacanța de 1 decembrie, întrucât nu crede că Nicușor Dan va fi disponibil în perioada în care angajații de la stat au liber.

Domnul primar general trebuie să înțeleagă că banii de la bugetul de stat vin, dar trebuie folosiți nu pentru a sta în conturi prost distribuiți sau deficitar distribuiți, ci pentru oameni. O să avem o discuție în interesul cetățenilor, nu vrem să ajungem în acțiuni de control, în acțiuni de situații în care trebuie ca stat să luăm măsuri pentru protejarea propriilor cetățeni, față de un primar ales de cetățeni”, a precizat noul ministru de Finanțe.

Nicușor Dan a declarat vineri că a cerut Guvernului un sprijin financiar, pentru luna ianuarie, menționând că își dorește ca discuțiile cu noul Executiv să aibă loc cât mai repede.

Sursă foto: Inquam Phtoos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *