Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Noi prețuri pentru parcările din București

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 decembrie 2022

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat în ședința de joi, 22 decembrie, noul Regulament de parcare, care prevede un tarif unic de parcare de 5 lei/oră pentru bucureștenii care parchează în zonele aflate în administrarea Primăriei Capitalei, după cum a anunțat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Astfel, s-a introdus o singură zonă de tarifare care să includă toate parcările cu plată gestionate de municipalitate cu un tarif unic de 5 lei/oră.

Amintim că la jumătatea lunii august a intrat în vigoare un nou regulament al parcărilor în Capitală, fiind instituite trei zone de tarifare cu prețuri cuprinse între 2,5 și 10 lei/oră. Detalii aici.

Un element de noutate în Regulamentul de parcare este faptul că după expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare, conform viceprimarului.

Un abonament zilnic de parcare costă 30 lei, iar un abonament lunar 500 de lei.

Riveranii vor plăti 50 lei lună.

CITEȘTE ȘI: PMB nu renunță la facilitatea de parcare gratuită pentru jurnaliști, dar vrea să facă ordine între beneficiari

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii