Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Aeroporturile din Franța s-au confruntat cu peste 100 de alerte cu bombă în ultimele două săptămâni

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 31 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul transporturilor, Clement Beaune, a declarat marți, 31 octombrie, că au existat 100 de alerte cu bombă în legătură cu aeroporturile franceze începând din 18 octombrie. Acesta a subliniat faptul că alertele nu au fost toate trimise de același e-mail, conform informațiilor France Presse, potrivit Agerpres.

De asemenea, pe lângă ameninţările cu bombă, „aproape s-au dublat numărul de sesizări privind bagaje abandonate în gări şi aeroporturi”, a adăugat ministrul.

„Vom depune o plângere de fiecare dată, nu vom lăsa nimic să treacă. Am primit în total 100 de alerte în aeroporturile franceze, ceva mai puţin în ultimele zile, tocmai pentru că există această poziţie foarte fermă”, a comentat Beaune la canalul de ştiri LCI.

La Gare-de-Lyon din Paris, o persoană a fost reținută și au fost inițiate proceduri judiciare, a informat ministrul. De asemenea, oficialul a menționat că au fost înregistrate câteva cazuri de tentative de atac cibernetic.

Săptămâna trecută, cinci aeroporturi franceze au fost vizate joi de noi amenințări cu bombă și patru au fost evacuate, au declarat surse aeroportuare, conform The Brussels Times. În pofida acestor avertismente, perturbările traficului aerian par să se fi redus, potrivit tabloului de bord online al Autorității aeronautice civile franceze, care a constatat totuși întârzieri de o oră și jumătate la zborurile cu plecare din Basel-Mulhouse.

După asasinarea profesorului Dominique Bernard la 13 octombrie în liceul său din Arras de către un tânăr înregistrat pe listele cu suspecţi de radicalizare islamistă, Franța a crescut nivelul de alertă al planului Vigipirate la maxim împotriva amenințărilor teroriste.

FOTO: Pixabay

 

Comentarii