Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Nicuşor Dan, despre sondajul care îl dă câştigător pe Piedone: Oamenii au timp să se informeze. Rămân optimist

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 26 martie 2024 Etichete:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți, 26 martie, că își menține încrederea în șansele sale de a câștiga un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, după ce un nou sondaj îl arată câștigător pe Cristian Popescu Piedone, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare. Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu se află la mare depărtare.

„O să vedem la vot, bineînţeles. Mai avem mai bine de 10 săptămâni de campanie preelectorală şi electorală, oamenii au timp să se informeze despre fiecare dintre candidaţi. Rămân optimist”, a spus Nicușor Dan, citat de News.ro.

Cristian Popescu Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, arată un sondaj de opinie realizat de Avangarde la comanda Digi24.

Pe locul doi s-ar plasa actualul primar general, Nicușor Dan, candidat independent susținut de Alianța Dreapta Unită (ADU), cu un procent de 30% din voturi. Pe locul trei s-ar clasifica Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL, care ar fi votat de 16% dintre cetățeni. Mihai Enache (AUR) ar obține 10% din voturi.

De asemenea, alegătorii lui Cristian Popescu Piedone au fost întrebați pe cine ar susține în absența acestuia ca și candidat. Conform sondajului, 41% dintre aceștia ar opta pentru Nicușor Dan, urmat de Cătălin Cîrstoiu, care ar obține 29% din voturi.

CITEȘTE ȘI: Analiză Expert Forum: Rețeaua de propagandă AUR îl promovează puternic pe Piedone

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii