Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan, la sediul STB: Să nu reiei lucrul riscând sancţiuni este o atitudine iraţională. Cer PSD să se pronunţe

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 ianuarie 2022

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat vineri dimineață, la sediul STB, unde continuă greva anagajaților, că legea trebuie să prevaleze, iar angajații sunt obligați să respecte hotărârile judecătorești, referindu-se la decizia Tribunalului București, care a stabilit, joi, suspendarea grevei și reluarea activității, lucru care nu s-a întâmplat.

„Trebuie să prevaleze legea și respectarea hotărârilor judecătorești. Am venit să vedem ca această hotărâre este cunoscută de toată lumea. Executorii judecătorești au afișat hotărârea în jumătate dintre autobazele și depourile. Până la amiază toți angajații vor avea adusă la cunoștință hotărârea.

Avem de a face cu o manifestație total irațională. Am convocat la ora 12:00 la sediul PMB pe șefii de autobaze și depouri, care pe de o parte sunt în conducerea STB, iar pe de altă parte sunt membri de sindicat. I-am convocat pentru a le aduce la cunoștință angajaților că suntem deciși să aplicăm hotărârea”, a declarat Nicușor Dan vineri, 21 ianuarie.

Primarul a adăugat că angajații riscă pierderea contractului de muncă și condamnări penale.

„Avem în continuare de a face cu o manifestare total irațională, pentru că chiar dacă oficial această hotărâre a fost comunicată în cursul zilei de azi (vineri – n.r.), toată lumea știe că ea s-a pronunțat ieri (joi – n.r.). Să nu reiei lucrul, în aceste condiții, riscând pierderea contractului de muncă, riscând o condamnare penală, este o atitudine irațională”, a completat acesta.

Totodată, edilul general a cerut PSD, condus de Marcel Ciolacu, să se pronunțe în acest caz, în contextul în care sindicatul STB este condus de un consilier general social-democrat.

„Cer Partidului Social Democrat să se pronunțe. Noi avem o grevă care paralizează un oraș, organizată de un consilier general PSD. Fie susține această manifestație, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu”, a mai afirmat Nicușor Dan.

De menționat este că Marcel Ciolacu a avut deja o reacție pe marginea acestui subiect joi, în prima zi de grevă a angajaților. El a spus că trebuie făcută distincția între funcția aleasă și cea din interiorul sindicatului.

„Am știut de acest protest de la premierul României, nu de la vreun membru PSD. Partidul Social Democerat, în multe locuri din țară, au parteneriate cu partenerii sociali, și pe mine mă bucură acest lucru, îl încurajez în interiorul partidului. Se pare că și la București.

Dar facem distincție între funcția aleasă și cea din interiorul sindicatului. De ce încercați să le punem la grămadă. Mi se pare o exagerare. Dacă era primar PSD (la Primăria Municipiului București – n.red.), nu ar fi făcut greva liderul sindicatului?

(…) mă bucur că pe listele PSD se regăsesc și parteneri sociali. Dacă vă uitați la propunerile din guvern, veți găsi parteneri sociali propuși de PSD”, a declarat Marcel Ciolacu joi, 20 ianuarie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *