Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ce spune Marcel Ciolacu despre protestul angajaților STB, organizat la îndemnul unui lider sindical, membru PSD

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 ianuarie 2022

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a comentat joi, 20 ianuarie, protestul angajaților STB, organizat la îndemnul sindicatului condus de consilierul general PSD Vasile Petrariu. El a menționat ce trebuie făcută distincția între 

Întrebat de unde a aflat despre protest, Ciolacu a replicat:

„Am știut de acest protest de la premierul României, nu de la vreun membru PSD. Partidul Social Democerat, în multe locuri din țară, au parteneriate cu partenerii sociali, și pe mine mă bucură acest lucru, îl încurajez în interiorul partidului. Se pare că și la București.

Dar facem distincție între funcția aleasă și cea din interiorul sindicatului. De ce încercați să le punem la grămadă. Mi se pare o exagerare. Dacă era primar PSD (la Primăria Municipiului București – n.red.), nu ar fi făcut greva liderul sindicatului?

(…) mă bucur că pe listele PSD se regăsesc și parteneri sociali. Dacă vă uitați la propunerile din guvern, veți găsi parteneri sociali propuși de PSD”, a declarat Marcel Ciolacu joi, înainte de ședința coaliției de guvernare, care a început la ora 15.30.

Context

Mai multe mijloace de transport în comun ale Societății de Transport București nu au ieșit pe traseu, joi, din cauza unui protest spontan al angajaților pentru majorarea salariilor, organizat la îndemnul Sindicatului Transportatorilor, condus de consilierul general PSD Vasile Petrariu.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat într-o conferință de presă susținută dimineață că protestul este ilegal și a acuzat Partidul Social Democrat (PSD) că se află în spatele acțiunii prin intermediul lui Vasile Petrariu.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a încercat să detensioneze situația, menționând că este deschis la dialog cu reprezentanți ai angajaților, nu însă cu Vasile Petrariu. Edilul a anunțat încă de dimineață că acțiunea va fi atacată în instanță, iar împotriva liderilor de sindicat vor fi depuse plângeri penale.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *