Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan, chemat la DNA: Voi da declarații referitoare la plângerea penală în care acuzam ilegalități la PUZ Sector 3

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 aprilie 2021

Nicușor Dan a fost chemat la DNA pentru a da declarații referitoare la plângerea depusă în 2019, când acuza ilegalități cu privire la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 3. Primarul Capitalei susține că plângerea a fost făcută împotriva Gabrielei Firea și a fostului arhitect-șef Ștefan Dumitrașcu.

Astăzi voi merge la DNA pentru a continua demersurile inițiate în 2019, atunci când am făcut plângere penală în care acuzam ilegalități cu privire la PUZ Sector 3. Conform procedurilor legale, am fost invitat pentru a da declarații referitoare la plângerea depusă atunci, pentru a putea avansa lucrările la acest dosar”, a anunțat Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan susține că plângerea penală la DNA a fost instrumentul pe care l-a avut la îndemână în anul 2019, pe vremea când era deputat și vicepreședinte al Asociației Salvați Bucureștiul. În anul 2021, Primăria Capitalei a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6. pentru un an de zile.

Am arătat în acea plângere că PUZ Sector 3 a fost adoptat cu încălcarea mai multor prevederi legale, dar și faptul că acest PUZ încalcă dreptul bucureștenilor la un mediu sănătos. Erau zeci de hectare de teren cărora, în mod nelegal, li se schimba destinația din spațiu verde în spațiu construibil, ceea ce însemna pentru proprietari un folos necuvenit estimat la aproape 300 de milioane de euro. Lucrurile sunt acum analizate de DNA și sper ca această speță să avanseze cât mai rapid”, a adăugat edilul.

Astăzi voi merge la DNA pentru a continua demersurile inițiate în 2019, atunci când am făcut plângere penală în care…

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 15 aprilie 2021

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *