Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă: România va avea suficient gaz în depozite, încât să fie acoperit necesarul pentru iarnă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 iulie 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dat asigurări marți, 12 iulie, că România a depășit ținta de acumulare a rezervelor energetice pentru iarnă, impusă de Comisia Europeană pentru statele membre.

România va avea suficient gaz în depozitele naționale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă. În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt 47% pline”, a transmis Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Premierul susține că România a depășit ținta de acumulare a rezervelor energetice, stabilită de Comisia Europeană pentru 1 august la un nivel de 46%.

Suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat. Astăzi (n.r. marți) a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producția internă, trimis în depozitele naționale”, a adăugat prim-ministrul.

Ciucă susține că obiectivul stabilit la nivel european este ca depozitele de gaz să fie cel puțin 80% pline până la 1 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: România și Ungaria, plan pentru creșterea cooperării în domeniul energetic / Aurescu: Este o situație complexă la nivel european. Trebuie găsite soluții

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *