Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Mircea Geoană, noul secretar general adjunct al NATO: Este o uriașă provocare

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 17 iulie 2019 Etichete: , ,

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat astăzi că Mircea Geoană va fi adjunctul său. Anunțul a fost făcut pe Twitter chiar de Jens Stoltenberg.

Imediat după confirmarea informației, Mircea Geoană a transmis un mesaj pe Facebook:

„Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, că următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriașă provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetățeni. De-a lungul carierei mele diplomatice și politice am promovat legătură transatlantică și integrarea euro-atlantică a României. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziție cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaștere a importanței contribuții a României în cadrul NATO.
Apreciez, în mod deosebit, susținerea politică și instituțională trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea”.

Mircea Geoană a fost președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe în guvernul Năstase.

În prezent este președintele Institutului Aspen România, o asociație non-profit, apolitică. Institutul are ca misiune promovarea unui dialog informat și critic pe diverse teme de interes pentru societatea românească.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *