Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România a umplut peste 90% din depozitele de gaze naturale, anunță premierul

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat vineri, 14 octombrie, că România a umplut peste 90% din depozitele de gaze naturale. În depozitare se află astfel 2,774 miliarde mc din capacitatea totală de stocare de 3,07 miliarde.

Țara noastră are cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitați deja în plus față de anul trecut, conform prim-ministrului Nicolae Ciucă.

„Din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferența este acoperită de cantitățile din depozite. Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populație, industrie, mediu de afaceri”, a transmis premierul, după cum se arată pe pagina oficială de Facebook a Executivului.

Amintim că executivul comunitar a setat țărilor membre ținte legate de gradul de umplere a depozitelor pe motivul reducerii livrărilor din Federația Rusă.

Uniunea Europeană a propus astfel să reumple spaţiul de stocare până la 80% din capacitate până la 1 noiembrie, pentru a oferi un tampon pentru lunile de iarnă , când cererea este maximă. România a depășit așadar obiectivul UE.

CITEȘTE ȘI: Criza energetică creează o nouă ordine europeană: o Italie puternică şi o Germanie cu probleme

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii