Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, la finalul întâlnirii cu reprezentanții elevilor: Încurajăm performanța și garantarea șanselor reale la educație

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la finalul întâlnirii pe care a avut-o vineri cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, că Guvernul plănuiește să introducă o serie de criterii de acordare a burselor coerente și motivante în legislația existentă, potrivit unui comunicat transmis de Executiv.

„Vrem să încurajăm performanța și garantarea șanselor reale la educație, tuturor copiilor, fără discriminare. De accesul la educație depinde succesul în viață al viitorului adult. Susținem elevii performanți să continue și să aprofundeze studiile(…) Pentru a asigura transparență și predictibilitate, analizăm modificarea legii, în sensul includerii în lege, a criteriilor de acordare a burselor pe baze coerente și motivante”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la finalul întâlnirii cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

La întâlnirea de vineri a participat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ocazie folosită de oficiali și elevi pentru a analiza rolul pe care îl au bursele școlare pentru stimularea performanței în educație, dar și pentru a oferi sprijinul necesar elevilor care se confruntă cu probleme sociale.

Guvernul a transmis că susține „continuarea politicii de creștere semnificativă a cuantumului burselor elevilor, a numărului beneficiarilor, precum și a nivelului de adecvare a acestora la obiectivele asumate pentru fiecare tip de bursa: stimularea învățării, încurajarea performanței și excelenței, susținerea competiției și, pe de altă parte, sprijinul acordat elevilor aflați în dificultate, din perspectiva socială sau medicală”.

În plus, Executivul amintește că a aprobat recent un pachet de măsuri care se adresează încurajării performanței în Educație, dar și susținerii elevilor ce provin din medii defavorizate și combaterii abandonului școlar.

Totodată, reprezentanții elevilor, ministrul Educației și prim-ministrul au discutat și despre noile măsuri adoptate pentru școli, în contextul valului 5 al pandemiei de coronavirus.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a menționat faptul că pentru aplicarea eficientă a măsurilor de protecție este nevoie de implicarea tuturor părților implicate în procesul de învățământ și a cerut reprezentanților Consiliului Național al Elevilor să fie parte activă a acestui efort comun”, se arată în comunicatul Guvernului.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW