Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei a picat la vot

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 iunie 2022

Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a picat la vot marţi, 21 iunie, în plenul Camerei Deputaţilor, relatează News.ro. S-au înregistrat 139 voturi împotrivă, 40 de voturi pentru și o singură abținere.

Preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu a remarcat faptul că au votat în favoarea moţiunii mai puţini parlamentari decât au semnat-o, în condiţiile în care a fost semnată de 52 de deputaţi.

Moțiunea împotriva lui Cîmpeanu a fost dezbătută luni, 20 iunie, fiind depusă de USR. Prezent în plenul Camerei Deputaților, la dezbatere, Cîmpeanu i-a acuzat pe reprezentanții USR, „vajnici mânuitori de rangă și baros”, că demolează „orice inițiativă constructivă în Educație”.

„O să le acord nota 10 fiecăruia dintre autorii moțiunii la disciplina demagogie, știut fiind că nu va face parte din planurile cadru. V-ați dovedit a fi vajnici mânuitori de rangă și baros, dar în Educație lucrurile se fac nu numai demolând. Trebuie și demolat, trebuie și „se abrogă”, dar în Educație ne bazăm mai mult pe construcție, lucrul cu mistria e mai greu decât lucrul cu ranga și barosul”, a declarat ministrul Educației, în timpul dezbaterii de luni din plenul Camerei Deputaților.

La finalul dezbaterilor, Sorin Cîmpeanu a precizat că sistemul de educație din România este la un „punct de minim”.

CITEȘTE ȘI Sorin Cîmpeanu, la dezbaterea moțiunii depusă de USR: V-ați dovedit a fi vajnici mânuitori de rangă, dar în Educație lucrurile nu se fac demolând / Replica lui Cătălin Drulă

Amintim că, în data de 14 iunie, Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a anunțat că partidul depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Drulă a evocat, între altele, faptul că 40.000 de elevi nu s-au înscris pentru a susține examenul de Bacalaureat în acest an.

„Biroul Naţional a decis (…) că vom depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul România anti-educată, ministrul în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la Bac, ministrul în timpul căruia a crescut rata de abandon, care nu a fost în stare să extindă programele „Masă caldă în şcoli” şi „Şcoală după şcoală”, ministrul care ridică din umeri când vorbim de rezultatele la testele PISA, ministrul care protejează plagiatele în loc să fie un gardian al integrităţii academice. Vom depune moțiune, îl vom chema în fața Parlamentului”, a anunțat Drulă săptămâna trecută.

Examenul național de bacalaureat 2022 (prima sesiune) a început luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competențelor, programate în intervalul 6 – 16 iunie.

Conform datelor înregistrate și transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului de bacalaureat, 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare), a anunțat Ministerul Educației.

Peste 40 de mii de elevi de clasa a XII-a din generația curentă nu s-au înscris la examen.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *