Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Mobilizare masivă în România pentru combaterea coronavirusului/ Companiile care au ajutat în lupta cu virusul Covid-19

By Madalina Balaceanu , in #NeImplicam , at 28 martie 2020 Etichete: , , ,

De la apariția virusului Covid-19 în România, numeroase companii și personalități publice s-au mobilizat și au făcut donații considerabile pentru spitalele din țara noastră și pentru cadrele medicale, care se luptă zi de zi pentru salvarea pacienților infectați cu coronavirus.

Crucea Roșie este organizația non guvernamentală desemnată de Guvern pentru a strânge donaţiile și pentru a face achiziții în numele statului român, în contextul situaţiei generate de pandemia de coronavirus. Într-un interviu acordat mainnews.ro, directorul general al organizaţiei susţine că există o avalanşă de oferte de colaborare din partea persoanelor fizice şi juridice pentru a veni în ajutorul statului. Mai multe AICI.

Cu toate acestea, nu puține sunt asociațiile ajutate de diferite persoane fizice și juridice în lupta pentru combaterea virusului Covid-19.

OMV Petrom a donat un milion de euro către Crucea Roșie Română, fonduri care au fost folosite pentru achiziția a 10 aparate de testare rapidă a virusului Covid-19 și a 300 de kituri de testare.

“Donaţia OMV Petrom reprezintă o contribuţie substanţială pentru sistemul naţional de sănătate ceea ce va face posibilă creşterea accesului persoanelor posibil infectate cu coronavirus la o testare rapidă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Philip Morris a donat 1 milion de dolari pentru Crucea Roșie Română

Cel mai mare producător de produse din tutun la nivel mondial și lider mondial în materie de inovație a produselor fără fum, Philip Morris, a donat un milion de dolari pentru Crucea Roșie Română, bani ce vor fi folosiți pentru achiziția a 10 aparate de ventilație, trei aparate de testare rapidă a Covid-19, 5.000 de kituri de testare, 1.000 de ochelari de protecție, 100.000 de măști medicale și 5.000 perechi de mănuși.

Mega Image – 1,16 milioane de lei către Crucea Roșie Română

Mega Image a donat 1.160.000 de lei către Crucea Roșie Română pentru achiziția a 12 echipamente de ventilație medicală, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Trecem printr-o perioadă cu numeroase provocări, în care, deși nu e ușor pentru nimeni, e important să rămânem solidari și să contăm unii pe alții. Noi, ca retailer, avem un rol crucial și o mare responsabilitate prin urmare, ne-am mobilizat, depunem eforturi uriașe și facem investiții pentru a rămâne în continuare un loc sigur pentru cumpărături. Ne dorim să sprijinim cât mai mult comunitatea și am decis să ne alăturăm misiunii Crucii Roșii Române printr-o donație care să acopere achiziția de sisteme complete de ventilație, atât de necesare pacienților aflați în stare gravă din cauza infectării cu COVID-19,”  afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.

Asociația „Dăruiește viață”, ajutor pentru combaterea virusului Covid-19

Aociația „Dăruiește viață” a decis că donațiile pe care le va primi de pe data de 11 martie 2020 vor fi redirecționate în lupta pentru coronavirus.

“Epidemia de COVID-19 este iminentă. Este o realitate pe care nu o putem ignoră, cu atât mai mult cu cât știm capacitățile sistemului nostru de sănătate. Dar dacă nu facem nimic, ci doar ne uităm cu panică la boală care se apropie de noi, îi dăm putere bolii!

Am întocmit liste cu echipamente necesare de protecție, aparatură etc., cu sprijinul mai multor medici epidemiologi și din AȚI din țară. Am început deja demersurile pentru a le achiziționa. Le vom pune la dispoziția autorităților, în funcție de nevoi”, anunță asociația.

Grupul Enel România, 100.000 de euro asociației „Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA”

Grupul Enel România a anunțat, miercuri, că donează 100.000 de euro asociației „Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA” pentru a sprijini activitatea Institutului Național de Boli Infecțioase-Matei Balș.

Suma va fi folosită pentru echipamentele necesare prevenirii și combaterii coronavirusului, precum și pentru asigurarea mai multor aparate necesare tratării cât mai multor persoane infectate.

Catena – 100.000 de euro către Organizaţia Salvaţi Copiii România

Lanțul de farmacii Catena a donat 100.000 de euro către fondul de urgență pentru susținerea sistemului medical românesc, înființat la inițiativa Organizației Salvați Copiii România.

Romgaz- 1,25 milioane de lei pentru achiziția de măști sanitare

Compania Romgaz a donat către Crucea Roșie Română 1,25 de milioane de lei, sumă din care se vor achiziționa un milion de măști de protecție, anunță Crucea Roșie.

Compania Antibiotice Iași – 300.000 de lei către șapte spitale din Iași

Compania Antibiotice Iași donează 300.000 de lei pentru șapte spitale din Iași, pentru a sprijini personalul medical care se luptă cu prevenirea și combaterea virusului Covid-19. Potrivit reprezentanților companiei, pe lângă suma considerabilă de bani, au fost donate și medicamente, care au fost puse la dispoziție în funcție de necesitățile fiecărui spital.

Monsson Trading a donat aparatură în valoare de 140.000 de euro

Furnizorul de electricitate și gaze naturale, Monsson Trading, a donat spitalelor din Constanța două ventilatoare și un sistem de detecție rapidă a coronavirusului, în valoare totală de 140.000 de euro.

Compania biofarmaceutică AbbVie România a donat 4.000 de cutii dintr-un medicament antiviral

Compania biofarmaceutică AbbVie România a anunțat că a donat Ministerului Sănătăţii un număr de aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Retailerii Kaufland România şi Lidl România au donat 100.000 bucăţi de recoltoare pentru exudat nazal şi faringian, necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular ( Real Time PCR).

PROFI – 1 milion de lei pentru aparatură medicală

Compania Profi a donat 1.000.000 de lei pentru achiziţia de aparate de ventilaţie pentru secţiile ATI din ţară.

„Este pentru prima dată în cariera noastră când ne confruntăm cu o astfel de situaţie! Suntem in mijlocul unei crize care poate ajunge la foarte mari proporţii. Credem cu putere că există puţine momente în viaţa fiecăruia dintre noi, înșcare să avem certitudinea că putem salva vieţi! Avem informaţia clară că sectiile de anestezie și terapie intensiva (ATI) ale sistemului nostru de sănătate nu au capacitatea, nu sunt pregatite să facă faţă unui volum atât de mare de pacienţi cu nevoie de intubare si de aparate de ventilaţie”, susţine Pawel Musial, Director general al reţelei Profi.

Fundația Globalworth a donat 200.000 de euro către Crucea Roșie Română

Fundația Globalworth a donat 200.000 de euro pentru Crucea Roșie Română pentru achiziția materialelor necesare în lupta cu Covid-19. Echipamentele vor ajunge la Institutul Național “Prof. Matei Bals”.

Avon România a donat 1,7 tone de produse de igienă

Compania Avon România a donat 1,7 tone de produse de igienă ( săpunuri lichide și geluri de duș cu formulă identică) pentru centrele de carantină din București, dar și o sumă de bani pentru achiziția testelor de confirmare a virusului Covid-19, care vor fi distribuite către  Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași.

One United Properties – 100.000 de euro – 22 ventilatoare și 1.500 teste rapide Covid-19

One United Properties a achiziționat 22 de ventilatoare și 1.500 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului și le-a donat către spitalele care se află în linia întâi în lupta cu coronavirus.

”Ventilatoarele sunt foarte importante pentru ca țin oamenii în viață și tocmai de aceea noi începem un program prin care urmărim ceea ce se va întâmpla astfel încât să putem veni în întâmpinarea sistemului sanitar care are nevoie de ajutor”, a declarat Beatrice Dumitrașcu, reprezentant One United Properties.

Organizația Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea sistemului medical român

Organizația Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea sistemului medical din România, după ce 48 de spitale au transmis că au nevoie de aparatură medicală, echipamente de protecție și consumabile de peste 3 milioane de euro.

Până în prezent s-au adunat 170.000 de euro, cu ajutorul companiilor Kaufland, Oriflame și Catena.

Grupul Agricola- 60,000 de euro pentru Spitalul Județean de Urgențe Bacău

Grupul Agricola a donat 60.000 de euro pentru amenajarea și dotarea unui laborator de microbiologie pentru testarea Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Bacău, dar și cu materiale de protecție și de igienă pentru Comitetul Județean de Urgență.

Băncile, ajutor pentru România

BCR, 2,5 milioane de lei pentru sănătate şi educaţie

Banca Comercială Română (BCR) a donat 2,5 milioane de lei pentru spitalele locale, comunitățile și ONG-urile care ajută autoritățile în lupta cu virusul ucigaș din China. Totodată, BCR anunță că banii vor fi folosiți și în educație, privind prevenția și protejarea oamenilor, dar și către eforturile de a asigura învățământ de la distanță.

Banca Transilvania – 1,4 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală

Banca Transilvania a donat 1,4 milioane de lei pentru achiziția unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitalele de stat din România.

”Ne alăturăm efortului Asociaţiei Dăruieşte Viaţă şi medicilor de a ajuta cât mai mulţi oameni. Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă”, a declarat Omer Tetik, director general BT.

BRD – 1,7 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală

BRD – Groupe Societe Generale a donat 1,7 milioane de lei Asociației pentru Relații Comunitare și rețelei naționale de Fundații Comunitare pentru achiziția de echipamente de protecție medicală, teste Covid-19, dezinfectanți și aparatură medicală.

Mastercard – 100.000 de euro către Asociației Dăruiește Viața

Mastercard a donat 100.000 de euro Asociației Dăruiește Viața pentru lupta împotriva COVID-19. Suma va fi folosită pentru achiziționarea de echipamente speciale pentru îngrijirea persoanelor infectate, precum aparate de ventilat, paturi de terapie intensivă și alte echipamente necesare, care vor fi donate ulterior centrelor de carantină și izolare, deschise în diferite puncte ale țării.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW