Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mircea Geoană s-a încurcat în cifre. Ce nouă gafă a făcut candidatul la președinție

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 septembrie 2024

Mircea Geoană nu cunoaște datoria externă a României. Cel puțin asta reie dintr-o postare pe Facebook a candidatului independent la președinția României. 

Fostul președinte al PSD a susținut în textul publicat pe Facebook că fiecare cetățean român este îndatorat prin împrumuturile contractete de stat cu „peste 5.000 de euro”. 

Conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor în luna aprilie, datoria publică a României se ridică la 852,8 miliarde de lei (aproximativ 170 miliarde de euro), adică 52,1% din PIB. Un calcul simplu ne arată că pentru fiecare dintre cei aproximativ 19 milioane de cetățeni datoria este de 9.000 de euro.

„Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a șasea lună la rând. România a înregistrat un avans anual al prețurilor de 5,3% și suntem țara cu cel mai mare procent al persoanelor care suferă de sărăcie severă. Dacă liderii politici de azi au un plan pentru România, e timpul sa-l aplice, nu să aștepte alegerile. Când citim programele de candidatură ale celor care cer votul românilor, nu putem să nu ne întrebăm: de ce nu ne e acum mai bine? De ce din 2025? Ce îi împiedică să pună în aplicare, azi, acum, măsurile care ne vor scoate din sărăcie și izolare? Mai grav, banii luați cu împrumut de stat au îndatorat fiecare român cu peste 5.000 €. De ce plătesc românii pentru incompetența statului? Cine va răspunde?”, a transmis Geoană.

I-a urat sănătate Regelui Mihai

În primul interviu acordat în calitate de candidat la președinția României, Mircea Geoană a comis o gafă absolut impartonabilă. Fostul președinte al PSD i-a urat „sănătate” Regelui Mihai, mort în anul 2017.

„Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011 când a făcut 90 de ani, Dumnezeu să-i dea sănătate, am fost şi în Senat când a avut ultimul discurs. A acut un discurs şi a spus ceva foarte important: Ţara are nevoie de cârmuitori drepţi şi pricepuţi. Astăzi. România nu are cârmuitori nici drepţi nici pricepuţi”, a afirmat Mircea Geoană, la PRO TV.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW