Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Minivacanța de 1 Mai: Peste 100 de persoane cu substanțe interzise și sute de permise auto retrase

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 1 mai 2023 Etichete: , , , ,

Minivacanța de 1 Mai a însemnat peste 3.039 de intervenții ale polițiștilor, în timp ce pompierii au acţionat pentru gestionarea a 1.485 de situaţii, dintre care 1.251 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Pe parcursul intervenţiilor efectivelor MAI (ordine publică, pompieri, IGAv) au fost salvate 31 de persoane, transmite Ministeru Afacerilor Interne. 

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe cele mai solicitate drumuri naţionale şi autostrăzi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au fost retrase 267 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 776 de permise de conducere, dintre care 120 pentru consum de alcool. De asemenea, 159 de şoferi au fost testaţi cu aparatul Drug test, pentru 13 dintre aceştia luându-se măsura reţinerii permisului de conducere pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

În ultimele patru zile, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, în colaborare cu reprezentanţii I.P.J. Constanţa, au realizat o serie de activităţi cu caracter preventiv în urma cărora persoanele interesate au fost informate cu privire la pericolele la care se supun în situaţia consumului de substanţe interzise şi alcool. Au fost oprite din a participa la festival 125 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere.

Având în vedere că în staţiunile de pe litoral se organizează în continuare evenimente publice de amploare, precum festivalul „Sunwaves 30” din Mamaia care va dura până pe 3 mai, forţele de ordine vor fi prezente pentru a se asigura că sunt respectate condiţiile de siguranţă pentru participanţi.

CITEȘTE ȘI: Peste 2 kilograme de droguri de mare risc, descoperite în stațiunea Mamaia

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW