Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat sâmbătă că statul va achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație, precizând totodată că pentru imunizare în masă este nevoie ca circa 60-70% dintre cetățeni să se vaccineze.

„La nivelul Comunităţii Europene, noi reprezentăm 4,6% din fiecare livrare care se va face lunar. Odată cu obţinerea acestor avize de la Agenţia Europeană a Medicamentului, se poate face livrarea către statele membre (…) Nimeni nu ştie sigur când vor veni aceste tranşe. Ţine de autorizaţia pe care o vor obţine aceste firme. (…) Noi vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie. Se spune că avem o imunizare atunci când 60-70% din populaţie este vaccinată”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

România va primi 1.290.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din prima tranșă comandată de Comisia Europeană. Primii care care vor beneficia de vaccin sunt angajații din domeniul sănătății, cei din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii cheie esențiale bunei funcționări a societății.

CITEȘTE ȘI: Agenția Europeană a Medicamentului, despre aprobarea unui vaccin împotriva COVID-19: Sperăm să fim în măsură să avem o opinie pozitivă înainte de Crăciun

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: De eficiența campaniei de vaccinare depinde stoparea pandemiei

CITEȘTE ȘI: Sondaj: Aproape 40% dintre români spun că nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Tinerii și persoanele cu studii primare, cele mai sceptice categorii

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *