Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Achiziția celor 4 corvete pentru Forțele Navale, amânată cu încă o lună

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2022

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat miercuri, 2 februarie, că achiziția celor 4 corvete pentru dotarea Forțelor Navale a fost amânată cu încă o lună, după ce Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval a cerut timp de gândire pentru a decide dacă semnează contractul cu statul român. 

„Suntem interesați cu toții ca acest contract să se realizeze, este vorba despre înzestrarea importantă pentru Forțele Navale Române și evident că le dăm voie să negocieze în continuare(…)În acest moment, statul român trebuie să respecte suma licitației pe care asocierea dintre Naval Group și Șantierul naval Constanța a câștigat licitația”, a declarat Vasile Dîncu, miercuri, la EuropaFM.

Începută în anul 2018, procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale este încă neîncheiată. În anul 2019, Asocierea formată din Naval Group din Franța și S.C. Șantierul Naval Constanța S.A. din România a fost desemnată drept operatorul economic câștigător.

Doar că Naval Group refuză să semneze înțelegerea cu statul român, deși Ministerul Apărării Naționale a întocmit întreaga documentație.

Subiectul a fost dezbătut de ministrul român al Apărării săptămâna trecută, când în România s-a aflat, într-o vizită oficială, ministrul francez al Apărării, Florence Parly.

Sunt convins că vom reuși să depășim un proiect pe care acum îl avem la final și mai avem câteva clauze, sunt convins că vom găsi o soluție rapidă pentru ca acest proiect al achiziției de corvete să meargă mai departe. Dialogul va fi și aici întărit și important pentru a găsi o soluție rapidă, având în vedere și contextul urgenței geostrategice, urgenței de înzestrare, cât și a nevoii de a continua parteneriatul nostru la un nivel cât mai înalt”, a spus Vasile Dîncu, la finalul întâlnirii cu Florence Parly.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *