Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primul pas pentru desființarea companiilor municipale a fost făcut / Nicușor Dan: Au fost numiți noii reprezentanți în Adunările Generale ale Acționarilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 decembrie 2020

Nicușor Dan a anunțat că au fost numiți noii reprezentanți în Adunările Generale ale Acționarilor din companiile și societățile municipale în ședința de luni a Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Primarul a precizat că au fost reduse la 0,5% taxa turistică și la 0% taxa de ocupare a domeniului public pentru terase și unități de alimentație publică. 

Am reușit să rezolvăm câteva lucruri importante în ședința de azi a Consiliului General al Capitalei. Au fost numiți noii reprezentanți în Adunările Generale ale Acționarilor din companiile și societățile municipale, au fost create două comisii speciale (Comisia specială pentru inovare și digitalizare și Comisia specială pentru monitorizarea companiilor municipale), au fost reduse la 0,5% taxa turistică și la 0% taxa de ocupare a domeniului public pentru terase și unități de alimentație publică”, a anunțat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei susține că mandatul pe care noii reprezentanți ai municipalității în Adunările Generale îl au este să contribuie la procesul de desființare al companiilor municipale.

Reafirm hotărârea de a merge înainte cu desființarea companiilor municipale ineficiente, iar mandatul pe care îl au noii reprezentanți ai municipalității în Adunările Generale ale Acționarilor este exact în acest sens. În ciuda obstrucțiilor PSD, mă bucur că azi s-a reconfirmat foarte clar majoritatea de dreapta din CGMB, ceea ce-mi dă încredere că proiectele pe care le-am propus bucureștenilor vor fi realizate”, a adăugat primarul general.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *