Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, despre relaxarea restricțiilor: Se va face în funcție de ore, cu protecție, în mod diferit de categoriile de vârstă și de fiecare localitate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, luni, despre relaxarea restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Ministrul susține că acestea se vor face pe fiecare localitate în parte.

Sunt multe propuneri de la Comitetul științific. Vom face o evaluare peste o săptămână. Când va veni vorba de relaxare, se va face pe fiecare localitate. Ne gândim să vedem în funcție de spitalele suport, ca cei asimptomatici să plece în zone tampon, să nu infecteze. Pana la un prim test negativ, sa fie duși in zonele tampon. NU vom scoate vârstnicii din familii.

Relaxarea va fi în funcție de ore, cu protecție, în mod diferit de categoriile de vârstă, și de fiecare localitate.

Așteptăm să ajungem la un număr constant de cazuri, și apoi vedem.

Va fi un program in care persoanele in varsta se vor putea relaxa, nu e vorba de restrictii”, a spus ministrul Sănătății, la Digi24.

De asemenea, Nelu Tătaru anunță că după ridicarea restricțiilor, românii vor fi obligați să poarte măști și mănuși.

„Rămânem la recomandările OMS privind testele PCR. Sunt teste de supraveghere, care ne arată cum trecem prin boală, dar trebuie dublate și de un test molecular. Aceste măsuri se referă la anumite relaxări privind orele la care putem ieși din casă, dar vor veni cu mai multe restricții cum sunt mască și mănuși. La anulare ne gândim să redeschidem anumite spații, anumite locuri de muncă, dar nu la reluarea competițiilor sportive”, a declarat Nelu Tătaru.

Criteriile în funcție de care restricțiile vor fi ridicate

Totodată, Nelu Tătaru a precizat care sunt criteriile în funcție de care restricțiile vor începe să fie ridicate în România.

  1. Numărul deceselor
  2. Evoluția focarelor
  3. Gradul de afectare a personalului medical
  4. Aglomerația din ATI
  5. Curba cazurilor noi

„Dacă observăm o scădere a numărului de cazuri noi timp de două săptămâni, de-abia după putem să ne gândim la alte metode (de prevenire a răspândirii virusului)”, a declarat Nelu Tătaru. Deciziile privind relaxarea vor veni când vom vedea acea curbă a cazurilor noi că începe să scadă și vom lua în funcție de fiecare comunitate în parte. Încă avem focare în expansiune, avem transmitere locala si la fiecare din ele avem motive sa fim precauti”, a mai spus ministrul.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/ministrul-sanatatii-despre-relaxarea-restrictiilor-se-va-face-in-functie-de-ore-cu-protectie-in-mod-diferit-de-categoriile-de-varsta-si-de-fiecare-localitate/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/ministrul-sanatatii-despre-relaxarea-restrictiilor-se-va-face-in-functie-de-ore-cu-protectie-in-mod-diferit-de-categoriile-de-varsta-si-de-fiecare-localitate/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 29812 additional Information to that Topic: mainnews.ro/ministrul-sanatatii-despre-relaxarea-restrictiilor-se-va-face-in-functie-de-ore-cu-protectie-in-mod-diferit-de-categoriile-de-varsta-si-de-fiecare-localitate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *