Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Ploiești-Buzău: Documentația aferentă licitației pentru execuția lucrărilor, transmisă spre avizare la ANAP

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 mai 2021

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis spre avizare, miercuri, către Agenția Națională a Achizițiilor Publice documentația necesară lansării licitație pentru execuția lucrărilor la autostrada A7 Ploiești-Buzău. Anunțul a fost făcut de ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. 

Autostrada este împărțită în trei loturi:
1) Nod Dumbrava – Mizil: 21km
2) Mizil – Pietroasele: 28,35km
3) Pietroasele – Buzău: 13,90km

Termenul de execuție este de 20 de luni.

Sunt prevăzute șase noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, patru parcări/spații de servicii și două centre de întreținere. De asemenea, vor fi realizate perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

Cătălin Drulă a transmis că obiectivul este ca până la sfârșitul verii să fie lansată licitația și pentru sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului pentru Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani.

Autostrada A7 va avea o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Proiectul va fi inclus integral spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Autostrada ar urma să fie continuată cu alte două tronsoane, Pașcani-Suceava, Suceava-Siret, în lungime totală de aproximativ 100 km, aflate în prezent în faza de proiectare.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *