Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii a trimis Corpul de Control în Mureș. Măsurile dispuse, după abuzurile de la centrele de asistență socială

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 iulie 2023 Etichete: , , , , , ,

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat, vineri, 28 iulie, că a trimis Corpul de Control în județul Mureș, în urma anchetei penale de la azilul din Bărdești. Oficialul de la Ministerul Muncii spune că toți cei care nu și-au îndeplinit atribuțiile și au comis abuzuri în ceea ce privește asistența socială sunt cercetați disciplinar.

„Cei care lucrează în sistem trebuie să înțeleagă că a fi inspector social nu e doar o funcție publică, ci și o vocație care înseamnă înainte de orice profesionalism, empatie, umanitate!

Totodată, îi îndemn pe cetățeni să ne sesiseze orice problemă din sistemul de asistență socială, pentru că scopul nostru este să facem ca sistemul să funcționeze cât mai eficient în beneficiul românilor”, a transmis minitrul Muncii, prin intermediul Facebook.

Vineri, 28 iulie, oamenii legii au deschis alte dosare penale, cu privire la abuzurile asupra unor persoane din centre de asistență socială din Voluntari și Mureș. Anchetele sunt efectuate de DIICOT, DNA și Poliția Ilfov.

Prefectura Mureș a anunțat că șeful Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială a fost eliberat din funcție și este cercetat disciplinar. Neregulile de la centrele din Voluntari și Mureș au fost făcute publice de organizația guvernamentală „Centrul de Resurse Juridice”.

Într-o declarație de presă, premierul Ciolacu susține că nu „va avea toleranță față de funcționarii care au fost părtași la abuzurile asupra persoanelor instituționalizate”. Despre condițiile din „noile azile ale groazei”, puteți citi aici.

CITEȘTE ȘI: Azil Mureş: Beneficiarii zăceau pe saltele mizerabile, printre grămezi de moloz / Una dintre persoane, în stare avansată de malnutriţie

Sursă foto: Facebook 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW