Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului: Ciclonul Ashley va afecta România în următoarele zile

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2024 Etichete: ,

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri, 25 septembrie, la briefingul de presă de la Guvern, că, după ciclonul Boris, care a făcut deja prăpăd în țară, ne vom confrunta cu un alt ciclon.

„Am primit ultimele informații legate de situația hidrometeorologică actuală din țară, în contextul influenței ciclonului Ashley, care va afecta România în următoarele zile. În ceea ce privește prognoza și măsurile de prevenire, după cum știți, în ultimele zile s-au emis avertizări privind creșterea precipitațiilor și intensificarea fenomenelor hidrologice. Datele furnizate astăzi de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe Termen Mediu (ECMWF) confirmă prognoza anterioară, indicând că, între 30 septembrie și 3 octombrie, vom resimți efectele activității ciclonice în special în sudul și centrul teritoriului, Carpații Meridionali și de Curbură, cu posibile efecte și în zona de sud-est a țării”, a spus ministrul Mediului, citat de News.ro.

Situația pe Dunăre

Luni spre marți e așteptată să ajungă în România și viitura de pe Dunăre. Debitul Dunării la intrarea în țară este, miercuri, de 6.600 metri cubi pe secundă și va ajunge la valoarea maximă de 8.000 metri cubi pe secundă, în 1 octombrie.

Mii de saci, materiale și utilaje au fost aduși aproape de sectorul românesc al Dunării. Totodată, au fost inspectați la pas cei 1.100 de kilometri de diguri, precum și punctele vulnerabile care au fost, în funcție de situație, consolidate.

Potrivit ministrului de resort, autoritățile vor decide vineri dacă este necesară emiterea unei alerte generale în zonele afectate.

Foto: Inquam Photos / George Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW