Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîţu: Coaliţia cu PSD nu este naturală. Cred că şi eu, şi USR am învăţat câteva lucruri

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 2 mai 2022

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat luni, 2 mai, la DigiFM, despre coaliţia PNL-PSD, că, pentru el, această coaliţie nu e naturală. În plus, el a precizat că nu crede că după „am venit la guvernare în 2019 şi am corectat trei ani de măsuri total anti-economice şi anti-români, putem acum să stăm la masă cu aceiaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel”.

Întrebat care este relaţia sa acum cu preşedintele Klaus Iohannis, Florin Cîţu a spus: „O relaţie foarte bună. Întotdeauna a fost o relaţie foarte bună, ştiţi foarte bine că există un parteneriat între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, şi acela nu este pe persoană fizică, ci al PNL”.

Despre motivul pentru care nu mai este preşedintele PNL, Florim Cîţu a spus că „e prea devreme să vorbim exact, chiar foarte sincer”.

„Până la urmă, cred că nu depinde de mine. (..) Nu trebuie să explic eu, trebuie să explice colegii care au luat decizia, eu mi-am dat demisia când am văzut că s-a creat un anumit val, deşi s-au folosit în partid şi informaţii false, atunci când s-a încercat să se strângă nişte semnături. Dar peste asta trecem”, a spus el.

Florin Cîţu a a precizat că „există această obsesie că puterea este la premier şi binenţeles premierul trebuie să fie preşedintele partidului”.

„Înţeleg că asta a fost una dintre explicaţii, este ok, problema este că asta funcţionează când eşti sigur că ai un premier 4 ani de zile”, a afirmat el.

Despre faptul că în mandatul său, singura realizare a fost aducerea PSD la putere, Cîţu a răspuns: „Politic vorbiţi, da şi nu, atunci a fost iarăşi complicat, vreau să vă aduc aminte că eu am încercat să fac cu USR-ul, să refac totul cu USR-ul şi chiar eu am fost cel care s-a dus şi şi-a pus cenuşă în cap şi i-am avut la discuţii, am ieşit optimist după primele discuţii cu ei. Pentru mine, cu PSD-ul, am spus că a fost un compromis, nu a fost ceva care e natural şi poate că şi de aceea lucrurile nu au funcţionat, până la urmă, şi a trebuit să fac un pas în lateral, pentru că, pentru mine, această coaliţie nu e naturală”, a spus preşedintele Senatului.

Cîţu a continuat: „Nu cred că, după ce am venit la guvernare în 2019 şi am corectat trei ani de măsuri total anti-economice şi anti-români, putem acum să stăm la masă cu aceiaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel, şi deja am câteva exemple că mergem în aceeaşi direcţie, dar este o decizie a conducerii PNL, sunt sigur că îşi vor asuma rezultatele, la final, pentru că aşa se face. Eu am considerat că nu pot să fiu în această coaliţie cu PSD-ul, pentru că mi se părea că orice măsură venea dinspre PNL nu era susţinută”, a mai afirmat Cîţu.

Întrebat dacă ar mai face coaliţie cu USR, Cîțu a replicat că şi el, şi USR au învăţat câteva lucruri. „Cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi”, a mai spus Cîţu.

Întrebat dacă era mai bine cu USR, decât cu PSD, Florin Cîţu a spus că „era complicat cu USR”.

„Cred că şi eu, şi USR am învăţat câteva lucruri. Cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi”, a mai spus Cîţu, arătând că a învăţat ceva din această experienţă şi speră că şi USR a învăţat.

Întrebat dacă ar mai face coaliţie cu USR, Florin Cîţu a răspuns: „Românii au arătat că doresc dreapta la putere. Votul din 2020 a arătat clar că dreapta este majoritară şi că vor dreapta la putere. Acum, e clar că maturitatea politică poate nici la unii, nici la alţii nu era la cele mai înalte cote, dar vă spun că eu am învăţat din această experienţă, eu am învăţat foarte mult, de aceea m-am dus la USR, să refac coaliţia. Eu sper că şi USR a învăţat şi poate că în viitorul apropiat vom putea din nou..”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Fostul preşedinte PNL a mărturisit că, din punct de vedere politic, nu a gestionat lucrurile aşa cum ar fi trebuit, însă economic, spune el, a fost „bigtime”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW