Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educaţiei, după apariţia unor cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină de coronavirus la o unitate de învăţământ din Capitală: Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 24 ianuarie 2021 Etichete: , ,

Ministrul Educaţiei susţine că se păstrează interesul pentru reluarea cursurilor în sistem clasic. Precizările au fost făcute în contextul în care, recent, au fost descoperite mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus la o şcoală din Bucureşti.

„Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare. Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii, iar partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație care este într-adevăr îngrijorătoare, de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2

(..) Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, cei îndreptățiți cu competență în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Citeşte şi DSP Bacău : Pacienta care a murit la câteva ore după administrarea vaccinului anti-COVID avea tulburare majora de ritm cardiac şi multiple comorbidităţi

Ministerul Sănătăţii: 9 din 10 persoane testate, contacţi ai unuia dintre pacienţii cu noua tulpină de COVID, depistaţi pozitiv

Ministerul Sănătăţii anunţă că 9 din 10 persoane testate, contacţi ai unuia dintre pacienţii cu noua tulpină de COVID, au fost depistaţi pozitiv. Pacientul lucrează la o şcoală, iar 4 dintre contacţi sunt colegi. Unitatea de învăţământ a fost închisă, urmând ca luni să se facă dezinfecţie generală. Persoanele care au intrat în contact cu cei confirmaţi au fost plasate în carantină.

„Pacientul lucrează la o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate (..)

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat.”, a transmis, sâmbătă seara, Ministerul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu: Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia asupra importanţei respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *