Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației: Copiii vor putea primi note în catalog / Cursurile online devin o obligativitate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 23 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Cursurile școlare au fost reluate, miercuri, tot în regim online. Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că elevii pot primi note de la profesori și în această perioadă.

Monica Anisie a dat miercuri un ordin de ministru privind organizarea cursurilor în perioada în care sunt suspendate.

Ordinul de ministru conține o serie de măsuri obligatorii pentru desfăşurarea procesului de învăţare online.

Monica Anisie a precizat că desfășurarea cursurilor online a devenit o obligativitate.

„Recomandarea a fost să se încerce să se găsească soluții, inițial, să colecteze informațiile necesare accesului și participării elevilor la activitatea de predare, învățare, evaluare și a fost o recomandare. Acum am pus în practică sub formă de obligativitate, pentru că s-a simțit nevoia ca această reglementare să fie realizată prin ordin de ministru”, a explicat miercuri seara, la Digi24, ministrul Monica Anisie.

Elevii pot primi note?

„Referitor la note, da, elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă pot fi notați, iar nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori”, a precizat Monica Anisie.

Prezența este obligatorie

Pentru ca un număr cât mai are de elevi să poată beneficia de acces la cursurile online, ministrul Educaţiei a solicitat sprijinul unităţilor de învăţământ, al inspectoratelor școlare şi administraţiei publice locale

„Elevul trebuie să participe, elevul care acces la internet şi are posibilitatea de a participa la lecţiile online are obligativitatea de a participa la cursurile desfăşurate de către profesor”, a afirmat Monica Anisie.

Calculatoare sau tablete școlii vor fi date elevilor fără posibilități

Elevii care nu dispun de mijloace de comunicare online vor primi în custodie computere sau tablete aflate în inventarele şcolilor.

Cât durează un curs online?

„Specialiştii în ştiinţele educaţiei au avut mai multe păreri când am discutat pe tema aceasta şi părerea dânşilor a fost că este mai bine să lăsăm o flexibilitate, pentru că profesorul sau învăţătorul ştie cel mai bine cât anume poate să dureze o astfel de lecţie, 40 de minute, 50 de minute, cam aici au fost recomandările pe care le-au făcut specialiştii în ştiinţele educaţiei”, a spus ministrul.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com