Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un PSD-ist, un PNL-ist și un fost primar, printre reprezentanții transportatorilor și fermierilor la negocierile cu Guvernul

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 ianuarie 2024

Dănuț Andruș, fost consilier local PSD și candidat din partea aceluiași partid la Primăria comunei Păltiniş (Botoşani) și Ionuț-Lucian Cercel, președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Buzău, se numără printre reprezentanții fermierilor și agricultorilor la negocierile cu Guvernul. Din delegație mai face parte și Georgian Calotă, fost primar al comunei Balta Albă (Buzău) din partea PNL, exclus între timp din partid. 

Reprezentanți ai unor firme de transportat și mai mulți fermieri protestează pentru a cincea zi la rând la intrarea în București. Aceștia cer ajutor din partea autorităților și spun că sunt nemulțumiți de creșterea costurilor cu asigurările și combustibilii.

Mai mulți reprezentanți ai protestatarilor au avut vineri o întâlnire, la Palatul Victoria, cu premierul Marcel Ciolacu, în care s-a stabilit un calendar pentru analizarea mai în profunzime a doleanțelor.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, din echipa de „negociatori” a protestatarilor fac parte trei politicieni. Este vorba de Dănuț Andruș (PSD), Ionuț-Lucian (PNL) și Georgian Calotă (ex-PNL).

Dănuț Andruș este fost consilier local PSD în Păltiniș, județul Botoșani, și fost președinte al organizației locale. În anul 2020 el a candidat tot din partea PSD, fără succes, pentru Primăria Păltiniș.

Un alt reprezentant al protestatarilor este Ionuț-Lucian Cercel. Acesta este președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Buzău. În anul 2020 el a candidat la alegerile parlamentare din partea PNL, însă nu a intrat în Parlament.

Georgian Calotă fost primar al comunei Balta Albă (Buzău) din partea PNL, în perioada 2012-2016. El a fost exclus din PNL, după ce august 2020 a protestat în fața sediului organizației județe a partidului față de decizia conducerii de a susține un alt candidat pentru Primăria Balta Albă.

 

Comentarii