Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Economiei relansează tema eliminării pensiilor speciale / Reacția partenerilor de guvernare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 februarie 2021

În ultimii patru ani cheltuielile cu pensiile date prin legi speciale au crescut cu circa 60%, de la 6,3 miliarde de lei la 10 miliarde de lei, afirmă ministrul economiei, Claudiu Năsui, care s-a pronunțat categoric în favoarea eliminării acestor venituri. Chestionată cu privire la această chestiune, Raluca Turcan, ministru al muncii, a declarat că vor fi eliminate doar acele venituri peste nivelul de contributivitate.

„În perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar și pentru cetățeni ai celor mai bogate țări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună.

Nu am nicio problemă cu pensiile mari. Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viața. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament, și după o vârstă decide să trăiască din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Cum se face că pentru unii sunt mereu bani?

Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru…

Publicată de Claudiu Nasui pe Luni, 1 februarie 2021

 

Turcan: Trebuie un sistem contributiv

O reacție a venit din partea ministrului muncii, Raluca Turcan, care a precizat că ministrul economiei s-a referit de fapt aplicarea sistemului contributivității pentru calcularea pensiilor, în niciun caz eliminarea completă a pensiilor.

„N-aș vrea să se înțeleagă că domnul Năsui, colegul meu, s-ar fi gândit vreodată să-i lase pe oameni fără pensie. Trebuie să găsești o altă variantă de pensie care să se bazeze pe un sistem contributiv. Cred că la lucrul acesta s-a referit și este în asentimentul nostru”, a declarat Raluca Turcan.

CITEȘTE ȘI: „Pensiile speciale”, încotro? Ce modificări legislative au întreprins partidele și ce spun cei vizați

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW