Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne, după ce Ministerul Sănătății a publicat informații referitoare la Campania de vaccinare: Nu este normal să se publice date cu adrese legate de sistemul de Apărare. Era vorba și despre serviciile secrete

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2021

Ministrul de Interne a intervenit în scandalul provocat după ce Ministerul Sănătății a publicat date referitoare la Campania de vaccinare împotriva COVID-19 și susține că „nu este normal” să apară în spațiul public adrese legate de sistemul de apărare, în special despre serviciile de informații.

Acele liste, eu spun foarte clar că nu este normal, subliniez, nu este normal ca ele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică. Aici înţeleg că era vorba şi despre serviciile de informaţii. În ce condiţii vezi adresa strada x, numărul y şi constaţi că acolo s-au vaccinat 7, 8, 10 cetăţeni din structurile respective. Păi în momentul respectiv poţi să te aştepţi ca oricine, poate că nu ne sunt toţi prieteni pe pământul acesta, pot veni în orice moment să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicităţii astfel de… Până la urmă a greşit”, a declarat Lucian Bode, marți seară, la TVR.

Lucian Bode a precizat că 53,5% din personalul MAI care și-a exprimat opțiunea de a se imuniza s-a vaccinat împotriva COVID-19 până în acest moment.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, după ce Ministerul Sănătății a publicat date referitoare la pandemia de coronavirus: Vreau să mă asigur că nu creează probleme

Ministrul de Interne a mai afirmat că „s-a respectat legea”, după ce i s-a atras atenția că angajații MAI s-au vaccinat fără a se programa în platforma oficială.

S-a respectat legea. Nu s-au vaccinat în afara legii. S-a respectat legea. Nu pe platforma oficială şi am explicat şi motivele, a explicat şi domnul prim-ministru, a explicat şi domnul colonel doctor Gheorghiţă”, a adăugat Lucian Bode.

CITEȘTE ȘI: Corpul de control al prim-ministrului, verificări după ce Ministerul Sănătății a publicat datele referitoare la pandemia de coronavirus / Voiculescu: Transparența nu este negociabilă

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *