Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, după ce Ministerul Sănătății a publicat date referitoare la pandemia de coronavirus: Vreau să mă asigur că nu creează probleme

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 martie 2021

Florin Cîțu a precizat că este de acord cu transparentizarea informațiilor de interes public, însă cu mențiunea ca acestea să fie furnizate corect, legal și cu avizele necesare. Prim-ministrul susține că sesizările primite în ceea ce privește decizia Ministerului Sănătății de a publica datele referitoare la pandemia de coronavirus sunt legate de Campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătății a suscitat multe discuții tendențioase în spațiul public. Așa că fac următoarele precizări:
1. Susțin transparentizarea informațiilor de către toate autoritățile statului. Oamenii trebuie să știe date despre cheltuirea banilor publici, despre pandemie, vaccinare și despre orice altă informație de interes public.
2. Este normal să fac verificări în legatură cu sesizările pe care le primesc, indiferent de unde sunt. Informația cum că nu aș fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare județ este incorectă.
3. Reiterez: sunt de acord cu transparentizarea informațiilor de interes public, cu mențiunea că aceste date trebuie furnizate corect, legal și cu avizele necesare 4. Datele pentru care am primit sesizări sunt legate de vaccinare, iar poza de mai jos cred că este relevantă. Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Corpul de control al prim-ministrului, verificări după ce Ministerul Sănătății a publicat datele referitoare la pandemia de coronavirus / Voiculescu: Transparența nu este negociabilă

Prim-ministrul arată că datele publicate de Ministerul Sănătății ar putea conține informații despre „personalul în activitate din cadrul instituțiilor din sistemul național de apărare națională, ordine publică, securitate națională și al autorității judecătorești, executorii judecătorești, interpreții și traducătorii autorizați de Ministerul Justiției, avocații înscriși în tabloul avocaților întocmit potrivit Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare, membrii Uniunii Naționale a Notarilor Publici, precum și membrii din România în Parlamentul European”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/florin-citu-dupa-ce-ministerul-sanatatii-a-publicat-date-referitoare-la-pandemia-de-coronavirus-vreau-sa-ma-asigur-ca-nu-creeaza-probleme/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *