Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne chemat în Parlament pentru a da explicații în legătură cu plecarea lucrătorilor sezonieri în Germania, în plină pandemie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat că ministrul de Interne, Marcel Vela, este chemat în Parlament pentru a da explicații în legătură cu unele măsuri luate în timpul stării de urgență, între care și cea conform căreia a permis muncitorilor români să plece la muncă în zonele roșii din străinătate, precum Germania, în plină pandemie de coronavirus.

Potrivit lui Simonis, audierea ar urma să aibă loc în data de 6 mai.

In data de 6 mai, Comisia de Aparare si Biroul Permanent al Camerei l-au invitat pe domnul Vela sa dea explicatii, nu despre povestea gecii de piele pe care am vazut ca o povesteste cu placere, ci despre de ce a modificat o ordonanta militara ca sa trimita la export romani la cules de sparanghel.

Ce obligatie are domnul Vela sau alti membri ai Cabinetului de s-au grabit sa trimita oameni in zone rosii, de ce Romania este cel mai mare exportator de forta de munca in plina pandemie si de ce nu s-a asigurat nimeni ca romanii care au fost acolo nu au minime conditii de trai?”, a declarat, luni, Alfred Simonis.

Nicolae Bahan, un bărbat în vârstă de 54 de ani care a plecat la muncă la o fermă de sparanghel din Germania, a fost găsit decedat, pe 11 aprilie, fiind infectat cu Covid-19. În fermă ar fi mai mulți muncitori care sunt purtători ai coronavirusului.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *