Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Finanțe, despre rectificarea bugetară: Nu s-au tăiat bani. Au fost ministere care au considerat că pot ajuta bugetul și au redus unele cheltuieli neesențiale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat, vineri, că la rectificarea bugetară pe anul 2020 nu s-a tăiat niciun ban, ci anumite ministere care au considerat că pot ajuta bugetul cu economii, au luat decizia de a reduce cheltuielile neesențiale.

„Nu se taie bani. În această rectificare bugetară nu s-a tăiat de nicăieri. Acele ministere care au considerat că pot să ajute bugetul cu economii în această perioadă au luat această decizie și au transmis către Ministerul de Finanțe reducerea unor cheltuieli neesențiale. Sumele au fost foarte mici, sunt câteva sute de mii la un minister, patru milioane la Administrația Prezidențială, dar în rest sumele sunt foarte mici.

Ceea ce a avut în plus această rectificare bugetară și a fost diferită față de altă rectificare de până acum, au fost suplimentate fondurile pentru Ministerul Transportului, care de fiecare dată în trecut erau tăiate la rectificarea bugetară și, de asemenea, la Ministerul Educației au fost suplimentate fondurile. Ministere care în trecut erau la fiecare rectificare văduvite de fonduri, au primit fonduri în acest moment, pe lângă Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii”, a declarat Florin Cîțu.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *