Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, despre cazul Sorinei Pintea: Îmbrâncirea și târârea în cătușe pe scările spitalului nu au nimic de a face cu justiția.

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 4 martie 2020 Etichete: ,

Marți în spațiul public au apărut imagini cu Sorina Pintea, încătușată, în timp ce era scoasă din Policlinica MAI și dusă, din nou, în Arestul Capitalei. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că situația este revoltătoare și că „îmbrâncirea și târârea în cătușe pe scările spitalului a unui om aflat în suferință nu au nimic de a face cu justiția”.

„Este revoltător cum pentru unii se găsesc soluții pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru alții, nu. Ceea ce am văzut cu toții ieri în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului! Îmbrâncirea și târârea în cătușe pe scările spitalului a unui om aflat în suferință nu au nimic de a face cu justiția. Justiția trebuie să se facă de către judecători și în sala de judecată, nu la televizor! Spectacolul public prin care se distrug viețile unor oameni trebuia să înceteze demult”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

 

Președintele interimar al formațiunii se ferea cu câteva zile în urmă să comenteze situația Sorinei Pintea. Marcel Ciolacu a declarat, în exclusivitate pentru mainnews.ro, că oamenii politici ar trebui să evite implicarea în justiție. Vezi AICI declarația integrală a președintelui PSD.

Context

Apărătorii Soinei Pintea au cerut printr-o scrisoare să fie informați cu privire la mai multe aspecte care vizează ziua în care fostul ministru al Sănătății a fost scos din Arestul Capitalei și dus la spital.

Marți seară, Sorina Pintea a fost scoasă pentru a doua oară din Arestul Capitalei și a fost dusă la Policlinica MAI Nicolae Kretzulescu pentru un consult.

Fostul ministru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Capitalei, în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Potrivit DNA, Pintea ar fi luat șpagă pentru derularea unui contract, în calitate de manager al Spitalului Județean Baia Mare.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *