Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării: Suntem gata să oferim sprijin Armatei Republicii Moldova

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 7 august 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, susține că România este pregătită să susțină Armata Republicii Moldova. Recent, statul nostru a donat Republicii Moldova echipamente individuale de protecţie balistică şi autoturisme de teren, a transmis ministrul Tîlvăr.

„Aceste donaţii fac parte dintr-un efort continuu al României, prin Ministerul Apărării Naţionale, de sprijinire a R. Moldova în domeniul înzestrării armatei cu echipamente moderne. Suntem gata să oferim asistenţă de specialitate şi sprijin Armatei Naţionale a R. Moldova în multiple domenii”, a declarat oficialul român.

Tîlvăr s-a aflat la Chişinău la invitaţia omologului său, Anatolie Nosatîi.

Potrivit Ministerului român al Apărării, discuţiile dintre cei doi demnitari au vizat aspecte privind cooperarea bilaterală în domeniul apărării şi teme de discuţie asociate cooperării în context regional, NATO şi UE. De asemenea, au fost abordate aspecte privind evoluţia mediului de securitate din regiune, ca urmare a războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, cu accent pe situaţiile provocate de bombardamentele ruseşti asupra porturilor Ucrainei de pe Dunăre, în vecinătatea graniţelor cu România şi Republica Moldova.

Totodată, a fost reafirmată susţinerea deplină a României pentru avansarea Republicii Moldova pe parcursul pro-european, precum şi importanţa participării la proiectele subsumate iniţiativei regionale Procesul Reuniunilor Miniştrilor din Europa de Sud-Est (SEDM), format pentru care România exercită preşedinţia rotaţională, din luna iulie a acestui an până în iulie 2025.

Așa cum Main News a mai relatat, Republica Moldova a reclamat „amenințări la adresa securității naționale”, după ce Rusia a declarat război Ucrainei. România și Uniunea Europeană a afirmat, în repetate rânduri, că sprijină Chișinăul diplomatic și financiar.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii