Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării, vizită oficială în Republica Moldova, la invitația omologului de la Chișinău

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 7 august 2023 Etichete: ,

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, va efectua luni, 7 august, o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația omologului de la Chișinău, Anatolie Nosatîi.

O temă majoră a discuțiilor se va axa pe războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra regiunii, a transmis MApN printr-un comunicat de presă.

„Agenda discuțiilor cuprinde aspecte legate de stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, precum și teme de discuție asociate cooperării în context NATO, UE și regional, prin prisma necesității de asigurare a securității și a provocărilor impuse de războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei”, se arată în comunicatul de presă citat.

Bombardamentele rusești ajung tot mai aproape de granița României. Federația Rusă a lansat în luna iulie două atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre, vizând inclusiv porturile Ismail (aflat la circa 15 kilometri de Tulcea) și Reni (situat circa 10 kilometri de Galați).

CITEȘTE ȘI: Ce urmărește Putin prin atacurile din zona Dunării. Analist militar: România nu a luat măsurile care trebuiau luate ANALIZĂ

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii