Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării, în contextul dronelor căzute în Tulcea: Instituția militară rămâne în contact permanent cu structurile aliate. Sunt informate în timp real

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 septembrie 2023

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit luni, 18 septembrie, cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec. Discuțiile s-au axat pe atacurile ruse asupra porturilor fluviale ucrainene, în proximitatea granițelor României. 

Reprezentanții MApN au confirmat în ultimele săptămâni că au găsit bucăți de drone rusești pe raza județului Tulcea, însă au menționat că atacurile nu au fost îndreptate asupra României. Rămășițele ar proveni de la trei drone și au fost găsite în localitățile tulcene Plauru și Nufăru (aproximativ 8 km de orașul Tulcea).

„Ministrul Tîlvăr și-a exprimat preocuparea față de intensificarea acestor atacuri și a precizat că MApN colaborează cu structurile centrale și locale cu competențe în domeniul urgențelor civile și că «acționăm pentru a monitoriza cu mai mare acuratețe situațiile pe timpul atacurilor și pentru a reduce riscurile în zonele cele mai apropiate de infrastructura portuară ucraineană lovită intens în ultima perioadă».

Totodată, ministrul apărării naționale a precizat că instituția militară rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri”, se arată în comunicatul de presă citat.

Oficialul român a punctat, de asemenea, importanța suplimentării misiunilor NATO de poliție aeriană, adresând mulțumiri pentru decizia SUA de a disloca aeronave F-16 în România în perioada următoare.

Ambasadoarea Kavalec a subliniat angajamentul SUA de a continua să furnizeze asistență României pentru consolidarea capacităților sale de apărare și de a contribui substanțial la întărirea apărării și descurajării aliate pe flancul estic.

Runda de dialog strategic în cadrul Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii desfășurată săptămâna trecută la Washington a reprezentat un moment oportun și un indicator semnificativ al cooperării noastre strânse în domeniul apărării. Condamnăm cu fermitate escaladarea neprovocată a acestui război de către Rusia și rămânem strâns angajați pe viitor în dialogul și cooperarea cu România, a declarat Kathleen Kavalec.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW