Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Furt de armament din depozitele Armatei Republicii Moldova 

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 20 mai 2022

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a confirmat vineri, 20 mai, sustragerea unei cantități de armament din depozitele Armatei, precizând faptul că au fost transmise probe instituțiilor abilitate să cerceteze cauza. 

„A fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. Toate materialele acumulate au fost transmise, ulterior, la Inspectoratul de Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării din Republica Moldova.

Potrivit aceleași surse, lipsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate, Procuratura municipiului Chișinău fiind sesizată.

„Ministerul Apărării colaborează cu organele de anchetă şi va oferi sprijinul necesar pentru elucidarea circumstanţelor cazului respectiv. Ministerul Apărării condamnă orice formă de acțiune ilegală în cadrul instituţiei”, au subliniat reprezentanții instituției.

Informația a fost făcută publică pe canalul de Telegram Index, cunoscut vehicul de propagandă al Partidului Socialiștilor, apropiat Moscovei.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW