Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Poliția Română explică întâlnirea cu liderii interlopi: Nu am negociat niciodată siguranța cetățeanului – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 august 2020 Etichete: , , ,

La solicitarea președintelui României, reprezentanții ministerului de Interne susțin o conferință de presă în care dau mai multe detalii despre întâlnirea dinte șefii instituției și membrii clanului Duduianu care a avut loc înainte de înmormântarea fostului lider al grupării, Emi Pian.

„Evenimentul din București a fost permanent monitorizat. Misiunea noastră a fost aceea de a preveni niște incidente grave. Era pusă în pericol sănătatea persoanelor din București. Existau date și informații că la procesiunea de duminică urmau să participe 3 000 de persoane. Exista riscului producerii unor acte de violență. În săptămâna respectivă structurile MAI au organizat mai multe acșiuni la nivel național mai multe acțiuni de prevenire. Nu fugim de responsabilitate. Din păcate, sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod procedurile desfășurate. (…)În acest context, pentru siguranța cetățenilor, am solicitat devansarea funerariilor. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat. (….)În nicio clipă Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană. Repet. Nu fugim de responsabilitate. (….)”, a declarat chestorul Bogdan Despescu.

„Nu am negociat și nu voi negocia niciodată siguranța cetățeanului și demnitatea polițistului”, a precizat șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW