Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Ministerul Proiectelor Europene a finalizat consultările pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 februarie 2021

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a finalizat seria de consultări interministeriale și dezbateri publice pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care 30,4 miliarde de euro urmează să fie investite în economia României. 

Actualizarea PNRR urmărește să integreze criteriile stabilite recent prin Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență, precum și contribuția tuturor părților implicate în identificarea, conturarea și elaborarea de proiecte care să țintească reformarea celor mai importante sectoare din România.

„Am notat în toată această perioadă o serie de idei atât din mediul public cât și din cel privat care se pot transforma în reforme și investiții care să răspundă priorităților celor 6 piloni ai PNRR. Urmează partea de structurare și integrare a acestora într-un document coerent care să contureze reforme esențiale pentru România. Interesul participanților care au venit în număr impresionant arată că putem fi optimiști și mizăm pe implicarea reală al tuturor la implementarea acestor inițiative”, a spus Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

CITEȘTE ȘI: Asociația „Împreună pentru A8” insistă ca 55 km din autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni să fie finanțați prin PNRR

După stabilirea calendarului  consultărilor, primele runde au vizat schimbul interministerial de idei și informații tehnice, fiind organizate grupuri de lucru pe fiecare domeniu tematic.

Tot în prima parte a lunii au fost organizate dezbaterile publice cu partenerii din mediul de afaceri și ONG-uri, în scopul identificării și centralizării  tuturor ideilor de reformă propuse pentru a fi incluse în PNRR.

La cele 13 dezbateri publice s-au înscris peste 3.900 de persoane, iar 78% dintre acestea s-au înscris la cel puțin două evenimente.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU | Stadiul la zi al marilor proiecte de transport din Moldova. Secretarul de stat Adrian Covăsnianu vrea ca aproape 60 km din Autostrada Unirii să fie finanțați prin PNRR

La consultările și dezbaterile organizate pe parcursul a trei săptămâni au avut intervenții Dan Barna (viceprim-ministru), Raluca Turcan (ministrul Muncii și Protecției Sociale), Claudiu Năsui (ministrul economiei), Vlad Voiculescu (ministrul sănătății), Nechita-Adrian Oros (ministrul agriculturii), Dragoș Pîslaru (europarlamentar și raportor PE pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență), Elena Tudose (secretar de stat cabinet viceprim-ministru), Cristian Bușoi (președinte Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European), Silvia Dinică (senator), Raed Arafat (secretar de stat Ministerul Afacerilor Interne și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă), Gabriel Carnariu (președinte Consiliul Tineretului din România), Ciprian Păsăilă (secretar general Ministerul Tineretului și Sportului), Radu Szekely (secretar de stat Ministerul Educației), Andrei Popescu (coordonator Corpul European de Solidaritate), Emil Boc (președinte AMR) și alții.

Pe parcursul următoarelor două săptămâni, echipa MIPE dedicată pregătirii PNRR va integra propunerile primite în toată această perioadă iar documentul actualizat va fi transmis Comisiei Europene.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Planul Național de Redresare și Reziliență: 250 km de autostradă și drumuri expres. 140 km de cale ferată modernizată

CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor anunță o schimbare de optică în ce privește calea ferată: Vrem să aducem coridoarele existente la viteza constructivă

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW